Een Travellerspoint blog

Boardercrossing to Laos

sunny 33 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Het einde van ons Thais verhaal tot dusver. Na nog even genoten te hebben van een goed bed en een cool zwembad zijn we naar de grenspost getrokken. De Thaise instanties zijn hier bijna even snel dan bij ons. Het coole hier wel was dat we voor het eerst echt een grens over gegaan zijn en dan nog wel met een houten bootje. Vanaf dan werd het enkel nog mooier. Varend over de Mekong passeerden we de ene lokale stam na de andere om te eindigen in Pakbeng. Onze meest hectische aankomst tot dusver; een sterk stijgend wit strand, een berg vol goedwillende Laotianen die le rugzak wilden dragen en rugzakken zelf die overal vlogen, 'but a must have done' voor iedereen die naar Laos reist. De volgende dag was al eten hectisch, 200 gekke backpackers van 'all over the world' die de boot wilden nemen voor nogmaals zo'n 7u. Het enigste wat we misten was een Mai Thai, een heerlijke Thaise cocktail. Want aan zon en een goede sfeer ontbrak het ons niet! Nu genieten we van het bergachtige, grasgroene Luang Prabang waar een bungalowtje 'just out of city' ons weer tot rust brengt.

Geplaatst door zottekes 13:02 Gearchiveerd in Laos Tagged boating Reacties (3)

Jungle speed

sunny 32 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Fieuw, we leven nog. Sprankelende watervallen, overal groen, vloten van bamboe, geen muggen, houte planken om op te slapen, vanaf-3uur-kraaiende hanen, varkentjes, kippetjes en koeien overal, een fantastische uitzicht, een gezellige sfeer, zere kuiten, veel groenten maar vlees te zoeken, zingende kinderen, olifanten om op te schommelen, en een felgele reizende zon. Wat wil een avonturier nog meer...

Geplaatst door zottekes 19:34 Gearchiveerd in Thailand Tagged backpacking Reacties (5)

Sparkling North

sunny 33 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Genoeg gechiled en gekrabt, tijd om verder te gaan. Sinds gisteren zitten we na een slapeloze busrit in Chiang Mai. Net een beetje aangenamer en rustiger dan Bangkok. We hebben op z'n thais valentijn gevierd. En dit ga je niet geloven maar kevin heeft alles uit 1 bord gegeten. Zelfs meerdere dingen uit dat zelfde bord met saus en alles. Vandaag hebben we ons helemaal laten gaan in de thaise gewoonten, waardoor alle thai moesten wijken voor onze scooter. Morgen vertrekken we voor een trip door de jungle. Laten we hopen dat we dat overleven!

Geplaatst door zottekes 19:41 Gearchiveerd in Thailand Tagged backpacking Reacties (10)

A race through Bangkok

sunny 28 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Geplaatst door zottekes 10:48 Gearchiveerd in Thailand Tagged motorcycle Reacties (1)

Shopping in Bangkok

sunny 28 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Na een heerlijke nachtrust, waren we eindelijk klaar voor een bruisende dag Bangkok. Blijkbaar in iets betere weersomstandigheden dan jullie, al een geluk. Al puffend en blazend zijn we op zoek gegaan naar de beste koopjes in het modieuze Bangkok en ja we hebben al wat gevonden hoor ;) Het thais bbq food is wel niet wat we thuis gewoon zijn, maar we zijn net niet verhongerd. Nu nog een lekkere plons in het zwembad en slapen gaan.

Geplaatst door zottekes 22:38 Gearchiveerd in Thailand Tagged shopping Reacties (0)

(Berichten 26 - 30 uit 34) Vorige « Pagina 1 2 3 4 5 [6] 7 » Volgende