Een Travellerspoint blog

mei 2009

Zwart over naar paradijslijk wit

sunny 33 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Ons eigen privé vissersbootje met als kapitein Made, zo heet 40% van de bevolking hier bracht ons van het pekzwarte strand in Bali over de deinende oceaan. Terwijl het wilde zeewater tegen onze kleine boeg sloeg, zijn we er in geslaagd om een 10-tal 'echte' dolfijnen en een paar vliegende vissen toe te voegen aan ons wildlife lijstje. Heerlijk om deze dieren boven het water te zien uitstijgen en voor de boot te zien plonsen. Plots eiland in zicht, het was het parelmoere witte strand van Gili Trawangan. De laatste helder blauwe golven deden ons aanspoelen voor onze bungalow, zeezicht voor maar liefst 4dagen lang :) Verder is het de combinatie van de heerlijke zon, het zachte witte strand, de lekkere restaurantjes, de goeie bars, de romantische wandelingen en elkaar welke ons hier nog een paar dagen gaan laten genieten!

Geplaatst door zottekes 13:50 Gearchiveerd in Indonesië Tagged luxury_travel Reacties (2)

We vinden het hier heerlijk op Bali

sunny 35 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Net zoals altijd hadden wij weer eens niets gepland, maar deze keer hadden we echt geluk. Komen we tijdens het zoeken naar een lokale taxi een leuk, vriendelijk nederland koppeltje - rond de 45 voor ons, 60 volgens hun eigen verhaal - tegen en die hadden voor ons een aantrekkelijk voorstel. Mooie bungalowtjes, een klein zwembadje, ons eigen restaurantje, niet in de toeristische drukte maar wel vlak aan het strand, heerlijk genieten dus. Dat is dus ook wat we gedaan hebben en nog steeds aan het doen zijn. Oom Peter heeft ons ondertussen rondgeleid over het zwarte strand, door de kampon of het lokale dorp, langs de soms woeste zee vol met kleurrijke vissersbootjes en tot op de grote berg. Welke laatst ik gisterenmorgen om 5u beklommen heb om van veraf de vulkaan onder opkomend zonlicht te zien. Adembenemende beelden. Het bevalt ons hier zo dat we nog wel even blijven. Hoalang? Dat zien we nog wel...

Geplaatst door zottekes 21:32 Gearchiveerd in Indonesië Tagged backpacking Reacties (3)

Animal spotting

semi-overcast 32 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Zoals beloofd de uitslag van onze wildlife spotjacht: zeven orang-oetangs versus tientallen makaki's. Het turtle island hebben we aan ons laten passeren en geruild voor ons eerste 'echt' resort hotel voor amper 20 euro. Ondertussen zijn we al even van Indonesie aan het genieten en Indonesie van ons. Jakarta was eerder 'flauw', de Mc Donalds was er duurder dan in de rest van Azie en smaakten nog niet half zo goed, maar oke. De lokale sate ayum, beter bekend als de kipsate, doet het veel beter. Deze weinig te beleven hoofdstad hebben we na een treinrit, omdat we soms toch nog eens aan het milieu denken, geruild voor het historisch rijke Yogyakarta. Even tijd voor het verdiepen in de Indonesische cultuur'attracties'... Al snel waren wij de attractie. Een praatje in het Engels, een verlegen glimlach en honderden foto's, we waanden ons al snel de lokale ster. Na een dagje cultuur hoort een dagje zon, zee en een vulkanische zandstrand/sahara. Nog een dagje siteseeing en op naar Bali.

Geplaatst door zottekes 21:20 Gearchiveerd in Indonesië Tagged backpacking Reacties (0)

Blinkend Singapore

semi-overcast 32 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Hier is reizen met de trein echt een avontuur. De ene zegt er is nog plaats vrij, de andere maakt je wijs dat het volzet is en nog een andere raad je aan om om 2u 's nachts wat te gaan wachten op het station en zien of je een bedje kan krijgen. Zo zot als we zijn, hebben we toch maar dat laatste geprobeerd en na eerst op een ander zijn bed te liggen hebben we uiteindelijk ons eigen matras gekregen. Die ons tussen de mooie dromen door rechtstreeks naar het utopische Singapore bracht. Glad gestreken straten, big buildings, bewandelbare voetpaden, high tec stuf in elke straat, coole shoppings, een verzameling aan bolides die je bij ons nog niet in 2weken ziet en de eerste plaats waar ik de echte moto's niet meer op 1hand kan tellen. Op het eten na was dit geen Asië meer, maar een verbeterde versie onze westerse wereld. Ze hebben zelf nog aan hun fauna en flora gedacht. De night safari was echt wel een waaaaaaw moment waard. Ondertussen zitten we al op het volgende eiland om nog wat meer wildlife zoals orang-oetangs en schildpadden te spotten. We houden jullie op de hoogte ;)

Geplaatst door zottekes 11:01 Gearchiveerd in Singapore Tagged tourist_sites Reacties (0)

Voor diegene die ons heel hard missen...

sunny 32 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Geplaatst door zottekes 18:29 Gearchiveerd in Maleisië Reacties (5)

(Berichten 1 - 5 uit 8) Pagina [1] 2 » Volgende