Een Travellerspoint blog

februari 2009

Coming down

sunny 34 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Met spijt in het hart hebben we Luang Prabang achter ons gelaten. We zaten daar in een pachtige guesthouse met kei toffe eigenaars, ontzettend vriendelijk en met een goed gevoel voor humor. De afscheidsbbq met marktverse vis en kip maakte het helemaal af. Het liet ons zelf nog meer dromen om ooit ergens zo'n gelijkaardig plekje te hebben. Slalomend door de bergen zakten we af naar Vang Vieng. Waar de meesten het dorp bezochten om zich lazarus te drinken, probeerden wij de lokale bevolking een beetje beter te leren kennen. We maakten een spletterende duik met de jongsten en speelden daarna een potje voetbal met de laotiaanse jongens ergens op een rijstveld tussen de gigantische rotsen verlicht door de ondergaande zon. Na deze kleine pit-stop namen we vanmorgen de lokale bus naar de hoofdstad Vientiane. Just big city live.

Geplaatst door zottekes 16:09 Gearchiveerd in Laos Tagged backpacking Reacties (5)

Boardercrossing to Laos

sunny 33 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Het einde van ons Thais verhaal tot dusver. Na nog even genoten te hebben van een goed bed en een cool zwembad zijn we naar de grenspost getrokken. De Thaise instanties zijn hier bijna even snel dan bij ons. Het coole hier wel was dat we voor het eerst echt een grens over gegaan zijn en dan nog wel met een houten bootje. Vanaf dan werd het enkel nog mooier. Varend over de Mekong passeerden we de ene lokale stam na de andere om te eindigen in Pakbeng. Onze meest hectische aankomst tot dusver; een sterk stijgend wit strand, een berg vol goedwillende Laotianen die le rugzak wilden dragen en rugzakken zelf die overal vlogen, 'but a must have done' voor iedereen die naar Laos reist. De volgende dag was al eten hectisch, 200 gekke backpackers van 'all over the world' die de boot wilden nemen voor nogmaals zo'n 7u. Het enigste wat we misten was een Mai Thai, een heerlijke Thaise cocktail. Want aan zon en een goede sfeer ontbrak het ons niet! Nu genieten we van het bergachtige, grasgroene Luang Prabang waar een bungalowtje 'just out of city' ons weer tot rust brengt.

Geplaatst door zottekes 13:02 Gearchiveerd in Laos Tagged boating Reacties (3)

Jungle speed

sunny 32 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Fieuw, we leven nog. Sprankelende watervallen, overal groen, vloten van bamboe, geen muggen, houte planken om op te slapen, vanaf-3uur-kraaiende hanen, varkentjes, kippetjes en koeien overal, een fantastische uitzicht, een gezellige sfeer, zere kuiten, veel groenten maar vlees te zoeken, zingende kinderen, olifanten om op te schommelen, en een felgele reizende zon. Wat wil een avonturier nog meer...

Geplaatst door zottekes 19:34 Gearchiveerd in Thailand Tagged backpacking Reacties (5)

Sparkling North

sunny 33 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Genoeg gechiled en gekrabt, tijd om verder te gaan. Sinds gisteren zitten we na een slapeloze busrit in Chiang Mai. Net een beetje aangenamer en rustiger dan Bangkok. We hebben op z'n thais valentijn gevierd. En dit ga je niet geloven maar kevin heeft alles uit 1 bord gegeten. Zelfs meerdere dingen uit dat zelfde bord met saus en alles. Vandaag hebben we ons helemaal laten gaan in de thaise gewoonten, waardoor alle thai moesten wijken voor onze scooter. Morgen vertrekken we voor een trip door de jungle. Laten we hopen dat we dat overleven!

Geplaatst door zottekes 19:41 Gearchiveerd in Thailand Tagged backpacking Reacties (10)

A race through Bangkok

sunny 28 °C
Bekijk Zottekes avontuur op zottekes's reiskaart.

Geplaatst door zottekes 10:48 Gearchiveerd in Thailand Tagged motorcycle Reacties (1)

(Berichten 1 - 5 uit 8) Pagina [1] 2 » Volgende